Gökyüzü tabloları

14-07-2021 09:45
Gökyüzü tabloları

Gökyüzü tabloları

Gökyüzü tabloları

Gökyüzü Tablosu modelleri

Tablo; bez, kâğıt ya da tahta gibi maddelerin üzerine yapılan pastel boya, guaş boya, sulu boya, yağlı boyalarla ya da kara kalem ile yapılan resimlerdir. Bu resimler artık yalnızca kalem ya da boyalarla değil, istediğiniz renk, desen, fotoğraflar sayesinde dijital baskı olarak da tuvale aksettirilebilmektedir. Bu dijital baskılı tablolara kanvas tablo ismi verilmiştir.

Dijital baskı makineleri kullanılarak istediğiniz fotoğrafı tuval üzerine tıpkı bir ressam yapmışçasına mürekkep püskürtme teknolojisi ile gerçekleştirilen baskı işlemi ile yapılmaktadır. Tablonuzun kaliteli olması için öncelikle kullanacağınız fotoğrafın çözünürlüğü, kalitesi, ölçüleri önemlidir. Yanı sıra fotoğrafın yapılacağı bezin kalitesi %100 pamuklu olmalıdır. Böylece tablo kusursuz görünerek sanatsal değerleri ve görünümü ile daha şık ve modern olacaktır.

Tablo Seçimi

Tablonuzun uzun yıllar rengini koruyabilmesi ve tablo temizliği için tuval kumaşının üzerine özel yüzeyi koruyan bit kaplama yapılası ve bu kaplamanın özenle yapılması gerekmektedir. Yüzeyi koruyan bir kaplama olmaz ise kanvas tablonuzun zaman içerisinde eskir, rengi solar ve boyaları dökülebilir.

Tabloları iç mekânlarda kendi yaşam alanlarınızda kullanacağınızdan dolayı baskıda kullanılan mürekkebin sağlığa zararsız olması en önemli etmenlerden biridir. Dış mekânlarda ise solvent bazlı dijital baskı makineleri ile yapılan tablolarda ortaya çıkan solvent kokusu, direk solunduğunda zamanlar akciğer kanseri gibi hastalıklara neden olmaktadır.

Dekoratif Tablo Çeşitleri

Dekoratif tablolar üç, dört ve beş parçadan hatta isteğe göre daha az ya da daha fazla parçadan oluşmaktadır. Fakat üç ve beş parçalı tablolar çok daha şık ve gösterişli durmaktadırlar. Bu tablolarda istediğiniz bir resim parçalara bölünerek her bir parça denk gelecek şekilde yerleştirilir ve toplamda tam bir resim olarak duvarını süsler.

Bu tarz tablolarda kişisel fotoğrafların basılması pek önerilmez. Sebebi ise parçalı tablolarda resim bölünürken görselin yapısı gereği insan yüzünün bir parçada ve diğer parçada kalması sebebiyle çok da göze hoş gözükmeyen bir sonuç vermesi. Daha çok futbol takımları, manzara resimleri, partiler, devletler, amblemler, sanatsal resimler gibi parçalara bölündüğünde güzel bir görüntü oluşturacak resimler seçilmelidir.

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.