papatya tabloları

14-07-2021 12:21
papatya tabloları

papatya tabloları

papatya tabloları

Papatya tabloları

Dekoratif süsleyici anlamını taşırken, modern kelimesinin anlamı ise çağa uygun demektir. Eski zamanlardan günümüze gelen resimleri artık dekorasyon olarak mekanlarda kullanmak popüler hale gelmiştir. Ev dekorasyonu için yapılan ufak dokunuşlar yaşam alanlarının güzelleşmesini sağlamaktadır. Tasarlanan evlerde dekorasyon çeşidi oldukça fazladır. Her evin vazgeçilmezi dekoratif modern tablolar evin havasını değiştirme özelliğine sahiptir. Kullanılan tabloların fark edilebilmesi için; eşya, renk ve tarz uyumunu yakalamak gerekmektedir. Kullanılan dekoratif modern tablolarda her sezon farklı renk tonları ön plana çıkmaktadır. Düzenlenen alanın sade, şık, ferah görünmesi, farklı tarzın yakalanması bu küçük detaylar ile mümkün olmaktadır.

Dekoratif modern tabloların seçiminde tablonun asılacağı alanın tarzı belirlenmelidir. Bu yüzden tablo seçimi sona bırakılmalıdır. Klasik ortamlarda kullanılan tablolar, modern alanlarda kullanılan dekoratif modern tablolarve otantik tarzda kullanılan tablolar birbirinden farklılık göstermektedir. Bunun dışında seçilen tablo kullanılacak alanın metrekaresine uygun boyutta olmalıdır. Geniş alanda kullanılan küçük boyutlu tablolar veya dar alanda kullanılan geniş boyutlu tablolar mekanı estetik görüntüden uzaklaştıracaktır.

Dekoratif modern tablolar ile evin dekorasyonunun tamamlaması için kullanılan odaya uygun resimler seçmek önemlidir. Salonda kullanılan resimler genelde soyut ağırlıklı ve renk cümbüşünü bir araya getiren resimlerdir. Mutfakta daha çok mutfağın sıcak havasını yansıtan resimlerin kullanımı ön plandadır. Çocuk odası ve genç odasında genç ruhu temsil eden resimler daha çok kullanılmaktadır. Kısaca mekanın ortamına ve havasına uygun kullanılan tablolar daha modern ve şık bir görünüm sunmaktadır.

Dekoratif modern tabloların seçiminde mekanın kullanım amacı önemlidir. Evlerde kullanılan dekoratif tablolarla ofislerde kullanılan tablolar farklılık arz etmektedir. Estetik bütünlüğünü yakalayabilmek için mekana uygun tablo seçmek gerekmektedir.

Dekoratif Modern Tablolarda Kullanılan Teknikler

Şimdilerdedekoratif modern tablolarhazırlanırken yağlı boya, kanvas, kabartma gibi tekniklerle farklı tablolar ortaya çıkmaktadır. Bu tekniklerle portre, manzara, soyut, garavür, nü ve oryantal gibi birçok çeşit işlenmektedir. Çeşit çoğaldıkça dekoru organize etmek zorlaşmaktadır. Burada önemli olan mekana uygun doğru tercihi yapmaktır.

Duvarları süsleyen dekoratif modern tablolarkullanılırken, resimlerde kullanılan tekniği, tabloların konusunu, hangi koleksiyona ve hangi döneme ait olduğunu bilerek tercih yapmak kişinin tarzını tamamlayacak niteliktedir. Seçilen tablo insan ruhunu temsil ettiği sürece daha etkili ve uyumlu duracaktır. Kullanılan tabloların aydınlatılması tablo seçimi kadar önemli bir faktördür. Tablo aydınlatmalarında genellikle lokal ve vurgu aydınlatma türleri kullanılmaktadır. Kullanılan aydınlatma tablolar üzerinde farklı bir hava oluşturmaktadır.

Dekoratif modern tablo kullanımında önemli olan diğer bir husus çerçeve seçimidir. Kullanılan resme uygun çerçeve daha şık bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Resmin kalitesini ve güzelliğini ortaya çıkaran çerçeve seçmek oldukça önemlidir. Çerçeveler genellikle ahşap, çıta ve deri olarak kullanılmaktadır. Yine çerçevelerde eskitme, klasik ve modern tarzlar da seçilebilmektedir. Kişinin zevkine ve isteğine göre bu seçenekleri çoğaltmak mümkündür. Yine yaygın bir tür olan kanvas tekniğinin kullanıldığı dekoratif modern tablolarda, çerçeve kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır. Resimler farklı boyutlarda birden fazla şekilde tasarlanabilmektedir. Bu teknikle her mekana her boyutta tablo oluşturmak oldukça kolaydır.

Dekoratif Tabloların Temelini Oluşturan Tarihi Gelişim

Evimizin her köşesini süsleyen dekoratif modern tablolarıntemeli tarih öncesi devirlere dayanmaktadır. İlk resim çizimleri, tarih öncesinde mağara duvarları ve tavanlara çizilerek başlamıştır. Bunun dışında kemik üzerine, ağaç kabuklarına çizilen resimlere rastlanılmıştır. Zaman kavramı içerisinde ve milletlere göre gelişim gösteren resim sanatının geçmişten kalıntılarını günümüzde görmek mümkündür. Ve gelişen teknoloji ile çok az bir maliyetle bu resimleri evimizin duvarlarında sergilemek çok kolaydır.

Osmanlı döneminde resim sanatı gelişimini 19. yüzyılın başında göstermeye başlamış ve Türk ressamlar ilk eserlerini bu dönemde vermeye başlamıştır. Bu eserlerde genellikle İstanbul manzaraları, mimari betimlemeler, portre, doğa betimlemeleri işlenmiştir. Resim sanatında görülen bu gelişme 19. yüzyılda batılılaşmanın hız kazanmasının göstergesi niteliğinde olmuştur. Bu tarihten itibaren resim sanatı Osmanlı döneminde, başta İstanbul olmak üzere hızla gelişmeye ve yayılmaya devam etmiştir. Yapılan bu resimler günümüzde kullanılan teknikler sayesinde isteğe bağlı olarak her evin duvarını süsleyebilmektedir.

Şimdilerde resim sanatı bir hayli yaygın olarak işlenmektedir. Çağdaş ressamlar resimlerinde renk çeşitliliğini ve ışık yansımalarını mükemmel şekilde işlemektedir. Ayrıca soyut, somut, manzara, portre gibi birçok tema işlenerek bizlerin zevkine sunulmaktadır. Bu özel ve çeşitli çizimleri ve fotoğrafları dekoratif modern tablolar sayesinde ortamlarda sergilemek de mümkün olmaktadır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.