tablo dekorasyonu

13-07-2021 14:46
tablo dekorasyonu

tablo dekorasyonu

Tablo dekorasyonu

Tablo kelimesi günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bir tuvalin sert bir şablon aracılığı ile desteklenerek gerilmesine tablo denir. Tablonun en dikkat çeken özelliği tuvalin üstüne yağlı boya ya da dijital baskı yapılmasıdır. Tuvaller genelde beyaz renkte olacağı gibi farklı renkleri de mevcuttur. Tablo modelleri bu renklerin farklı şekilde ve ustaca bir araya getirilmesi ile gerçekleşmektedir.

Tablo modelleri incelenmeden önce tablonun günümüzde en çok kullanılan ve hazırlanan çeşidine bakmak gerekmektedir. Kanvas kelimesi İngilizcede tuval anlamına gelmektedir. Dilimizi de olduğu gibi geçmiştir. Baskı tekniklerinin ilerlemesi sayesinde daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Esasen kanvas tablo ressamın eliyle çizdiği bir tablo değildir. Dijital baskı makineleri kullanılarak uygulan bir tekniktir. Bu dijital baskı genelde bez ve benzeri yüzeylere uygulanır. Bu işin piyasasını incelediğimizde göreceğiz ki kanvas baskısı için gereken bezlerin ve dijital makinelerin çok fazla türleri vardır. Aralarındaki bu ücret farkının temel sebebini ise kalite farkı oluşturmaktadır. İşte bütün bu farklılıklarla birlikte tablo modelleri ortaya çıkmaktadır.

Dijital baskı makinesine ait programlarda baskı için tercih edilen görsele uygun program seçilir. Artık baskı aşamasına geçilmiştir. Baskı işlemi bittikten sonra kullanılan araçların türüne bakarak kuruması beklenir. Daha sonrasında ise zamana ve gün ışığına dayanıklılığını arttıracak olan vernikleme işlemine geçilir. Vernikleme işlemi bez türüne ve dijital baskı makinesinin çeşidine göre farklılık gösterecektir. Bazı mürekkeplerin ve makinelerin vernikleme işlemine ihtiyacı olmayabilir. Ortaya çıkan tablo modelleri oldukça ilgi çekici olmaktadır. Yapılan işlemlerin sonunda artık kanvas tablo kullanıma hazırdır.

Tablo modelleri içerisinde en çok tercih edilen model kanvas tablomodelidir. İnsanlar evlerinin dekorasyonu için genel olarak bu tablo çeşidini seçmektedirler. Kanvas tipi tablolarının en göze hoş geleni ise parçalı tablo olanlarıdır. Parçalı tablo sahiplerinin en çok sıkıntı yaşadığı durum ise bu tablo türünü duvarına nasıl monte edeceğini bilememesidir. Tablonuzun parçaları arasında en fazla 3 cm olmasına dikkat etmek gerekir. Boşluk ne kadar fazla olursa tablonun göz zevkine hitabı azalmaktadır. Parçalı tabloların duvara monte edebilmek için genelde iki yol kullanılır. Çivi ile duvarı delerek sabitlemek ya da iki tarafı da yapışkan bantlardan kullanılarak parçalı tablonuzu duvara sabitleyebilirsiniz. Bu tablo modelleri hem kolay monte edilir hem de düşmesi durumunda kişilere veya eşyalara zarar vermez.

Tablo Modelleri Satın Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kaliteli bir kanvas tablo ile kalitesiz olan tablo modelleri yan yana getirip baktığınızda aradaki farkı anlayabilirsiniz. Üretim aşamasında maliyeti düşürebilmek için yapılan bazı yöntemler vardır. Bu yöntemleri uygulandığında tablonun kalitesinde kesinlikle bir düşüş yaşanır. Ucuza bir tablo sahibi olabilirsiniz fakat kalitesi her zaman şüphelidir. Eğer kaliteli bir tablo modeleri seçmek istiyorsanız yapım aşamasında kullanılan dijital makinenin ve bezinin de kaliteli olması gerekmektedir.

Tablo modelleri arasında dikkat çeken üç tablo türü vardır. Bu tabloları kişiye özel tablo, kanvas tablo ve parçalı tabloolarak sıralayabiliriz. Şimdi bu tablo çeşitlerinden herhangi birini alırken nelere dikkat etmemiz gerekir görelim.

·Tabloda kullanılacak olan tuval bezinin kalitesi çok önemlidir. Bu nedenle kesinlikle tuval bezinin kalitesine dikkat etmeliyiz.

·Yine ahşap şasesinin kalitesine de dikkat etmeliyiz.

·Kullanılan mürekkep kanvas tablo modelleri için çok önemlidir. Adi ve kanserojen madde içeren mürekkepleri kesinlikle kullanmamalıyız.

·Satın aldığımız ürünün Mdf olmamasına dikkat etmeliyiz

·Kullanacağımız görselin niteliğine dikkat etmeliyiz

Bu uyarıları göz önüne alarak tablonuzu gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. Bu gibi durumlara dikkat ettiğiniz takdirde tablonuzdan uzun süre faydalanabilirsiniz. Tablonuzda herhangi bir kanserojen madde bulunmaz ve çevrenize asla kötü kokular yaymaz. Üretiminde ucuza kaçılan tabloların kısa bir süre içersinde içeriğinin bozulduğu ve çevreye kötü kokular yaydığı gözlemlenmektedir.

Tablo modelleri arasında tercih yapılırken evinizin iç dekorasyonuna hangisinin daha çok yakışacağına dikkat ederek ürünü satın almalıyız. Aksi takdirde pişman olmak içten bile değildir.

Kategorilerine Göre Tablo Modelleri

Tablo modelleri oluşturulurken müşterinin kişisel zevklerine göre oluşturulur. Farklı alanlardan tablo oluşturulabilinir. Kısacası tablo satın alırken istediğiniz görseli kullanabilmektesiniz. Bu alanda hizmet veren dekorasyon firmaları mevcuttur. Bu firmalara başvurarak ister parçalı tablo isterseniz de kişiye özel tablo yaptırarak satın alabilirsiniz.

Tablolarda kullanılacak görsel tercihler kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Kimi müşteriler çiçek görsellerinden hoşlanacağı gibi kimileri ise hayvan tablolarından hoşlanmaktadır. İstediğiniz her alanda tablo yaptırabilirsiniz. En çok tercih edilen tablo görselleri şunlardır;

·Soyut tablolar,

·Boyama tabloları,

·Hayvanların olduğu tablolar,

·Dünyaca ünlü ressamların tabloları,

·Çiçek tabloları,

·Osmanlı tuğralarının ve Osmanlı dönemini anlatan tablolar,

·Fantastik tablolar,

·Ünlülerin tabloları,

·Film karelerini gösteren tablolar,

·Oryantalist tablolar,

·İslami öğeler içeren tablolar,

·Harita tabloları,

·Uzaya dair tablolar,

·Atatürk tabloları,

·Restoranlara, Kafelere, Mekânlara has tablolar,

·Bebek ve çocuk odaları için tasarlanan tablolar,

·Panoramik tablolar,

·Spora dair tablolar, gibi pek çok ilgi alanınıza dair tablo yaptırabilir ve satın alabilirsiniz. Kişiye özel tablo çeşitlerin de en çok tercih edilmekte kişiler vardır. Çocuğunuz, eşinizin, annenizin, babanızın çok sevdiğiniz şarkıcı ya da futbolcunun tablosunu yaptırabilirsiniz. Kişiye özel yapılan tablola modelleri aynı zamanda çok iyi bir armağan olarak karşımıza çıkıyor. Doğum günlerinde, evlenme yıl dönümlerinde, yılbaşlarında vb. kişiye özel tablolar sıklıkla hediye olarak sevdiğimiz kişilere verilmektedir.

Sıklıkla Tercih Edilen Tablo Modelleri

Tablo modelleri işlendiği konular bakımından da farklılıklar göstermektedir. Kanvas tablolar kategori çeşitliliği bakımından oldukça zengindir. Bu tablolarda dilediğiniz herhangi bir konu hakkında görseli seçerek tablo yaptırabilirsiniz. Tablolarda politik konular işlenebileceği gibi aşkı ve sevdayı anlatan konularda işlenebilir. Daha farklı konularda da tablolar mevcuttur.

Parçalı tablo olsun kişiye özel tabloolsun her ikisinde de sizin istediğiniz konu işlenebilmektedir. Tablo satın almak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği tablo kategorileri şunlardır;

Ünlü aktris, sporcu ve sanatçılara ait tablolar

·Elvis Presley

·Muhammed Ali

·Marilyn Monroe

·Charlie Chaplin

·Kemal Sunal

·Ayhan Işık

·Osman Hamdi Bey

·Yılmaz Güney

Hayvan görseli olan tablolar

·Baykuş

·Yabani at

·Süslü eşek

·Papağan ailesi

·Kaplan

·Köpekler

En çok tabloları tercih edilen tarihi kişilikleri tablo modelleri ise şunlardır;

·Mustafa Kemal Atatürk

·Kanuni Sultan Süleyman

·Fatih Sultan Mehmet

·Ernesto Che Guevara

·Sultan Abdülhamit

·Nasreddin Hoca

Politik içerikli tablo modelleri ise en çok şu temalardan ve kişilerden yaptırılmaktadır;

·Deniz Gezmiş

·Bülent Ecevit

·Bozkurt ve Türk Bayrağı

·Göktürkçe Türk kelimesi

·Alpaslan Türkeş

·Necmettin Erbakan

Dans ve müzikle ilgili tablo modellerisıklıkla satın alınmaktadır. Bu kategori de tercih edilen figürlerden bazıları ise şunlardır;

·Vals Dansı

·Balerin

·Çılgınca Müzik ve Kadın

·Tango Çifti

Filmlerde sık sık tablolara konu olmaktadır. En çok tercih edilen sinema filmlerinden bazıları;

·The Godfather

·Neşeli Günler

·Hababam Sınıfı

·Testere

Bilgisayar oyunları da tablolarda karşımıza çıkmaktadır, işte bunlardan bazıları;

·Counter Strike

·Need For Speed

·Call Of Duty

Çocuk ve bebek odası kategorilerinde ise tercih edilen tablolar genellikle;

·Kırmızı Başlıklı Kız

·Uyuyan Kız

·Pamuk Prenses

İstanbul’da tablolarda sıklıkla işlenmiştir İstanbul’u işleyen tablo modelleri arasından tercih edilenler

·Kız Kulesi

·Süleymaniye Camii

Osmanlı dönemini işleyen tablolarda alcıların ilgisini çekmektedir. Çokça tercih edilen Osmanlı dönemi tabloları ise şunlardır;

·Osmanlı Genci

·Estergon Kale Kuşatması

·Osmanlı Divanı

Bütün bu temaların ve kavramların kanvas tablolara uyarlanması çok zor bir iş değildir. Bilgisayar ortamında hazırlanan ve çok güzel görünüme sahip bu temalar ve modeller baskı aşamasında kaliteli çözünürlük ile son halini almaktadır. Kanvas tablo modelleriçeşit ve sayı olarak oldukça fazladır. Binlerce tablo modelleri arasından istediğiniz tabloyu seçebilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.